Voimaa vertaistukiryhmästä

Voimaa vertaistukiryhmästä

Suvimäen Klubitalolla on käynnissä vertaistukiryhmä, jossa on mahdollisuus keskustella mieltä painavista asioista luottamuksellisesti vertaisten kanssa. Vertaistukiryhmä kokoontuu perjantaisin Klubitalolla kello 13.00. Yhdelle ryhmäkerralle mahtuu mukaan kuusi henkilöä kerrallaan. Ryhmä on avoinna kaikille Klubitalon jäsenille ja ryhmäkerroille voi ilmoittautua mukaan Klubitalolla. Ryhmää vetää kokemusasiantuntija Raija Kauranen ja mukana on myös Klubitalon ohjaaja Saara Kontio. Ryhmään osallistujat voivat jutella Saaran kanssa ryhmän jälkeen, jos joku asia jää painamaan mieltä.

Kevään ryhmäkerrat ovat: 24.3., 7.4., 21.4., 28.4., 5.5., 12.5., 19.5. ja 26.5.

Ryhmäläisten kokemukset vertaisryhmästä ovat erittäin hyviä. Ryhmäkoko on sopiva siihen, että siellä on helppo puhua henkilökohtaisesti mieltä painavista asioista. Ryhmään on helppo tulla. Ryhmä voi olla terapeuttinen kokemus, kun voi jakaa asioita muiden ryhmäläisten kanssa. Ryhmän jälkeen viikonlopun viettoon voi lähteä kevein ja helpoin mielin, kun on osaltaan voinut auttaa muita ja saanut apua muilta.

Ryhmäläisille vertaistuki tarkoittaa sitä, että saa jakaa omia ajatuksiaan ja kokemuksia muiden ryhmäläisten kanssa, joilla on samanlaisia kokemuksia. Ryhmäläiset kokevatkin erityisen tärkeänä, että osallistujat ymmärtävät toisiaan kokemustasolla. Sellaisten asioiden jakaminen, joita ulkopuoliset eivät ymmärrä on tärkeää. Ryhmässä on helppoa ja mukavaa kuulla muiden kokemuksia. Ryhmässä saa vertaistukea ja voi turvallisessa ympäristössä jakaa sellaisia kokemuksia joita muuten ei kehtaisi jakaa. Ryhmässä saa purkaa omat ajatukset, jolloin on helpompi jatkaa tavallista elämää eteenpäin. Ryhmässä vallitsee lämminhenkinen ilmapiiri.

Ryhmäläiset suosittelevat vertaistukiryhmää heille, jotka haluavat puhua pienessä ryhmässä luottamuksellisesti omista asioista ja saada vertaistukea. Ryhmä sopii kaikille joilla on tarvetta vertaistuelle. Ryhmän vetäjä Raija on koettu hyvänä ohjaajana ja ryhmäläiset suosittelevat vertaistukiryhmää lämpimästi kaikille halukkaille.

kotilo