Vertaisuus ja vanhemmuus Klubitalolla

Vertaisuus ja vanhemmuus Klubitalolla

Tammikuussa alkaa uusi ryhmä Klubitalolla. Kokoonnumme vertaisuuden äärelle. Minä, Raija Kauranen vedän ryhmää. Ryhmä on avoin ja siihen mahtuu kuusi henkilöä kerralla. Mukaan pääsee laittamalla nimensä kahvion seinällä olevaan listaan. Ryhmä kokoontuu viisi kertaa. Voit osallistua yhteen tapaamiseen tai kaikkiin. Ryhmän tavoite on jakaa tunteita ja kokemuksia luottamuksellisesti vertaisten kesken ja vahvistaa omia voimavaroja. Ideana on kokoontua ja jutella niistä asioista mistä kukin haluaa sinä hetkenä jutella. Ryhmä kokoontuu Josko- huoneessa klo 13-14 perjantaisin. Tunnin mittaisessa tapaamisessa on työntekijöistä mukana Saara Kontio. Ryhmä päivät ovat pe 20.1, pe 27.1. , pe 3.2., pe 10.2. , pe 17.2. ja pe 3.3 on purku kerta, jossa arvioidaan jatketaanko ryhmää koko kevään ajan kesäkuuhun asti.

 

Vertaisuus on yhteyttä ihmisten välillä. Se on vuorovaikutteista jakamista erilaisista asioista. Vertaisuuteen kuuluu kuulluksi ja nähdyksi tuleminen sellaisena kuin on. Vertaiset ovat tasavertaisia ja arvoisia keskenään. Vertaisuus antaa  tilaa nähdä oma elämänsä ja saada toisilta ideoita omaan elämään esim. kuntoutumiseen. Vertaisuudessa oleellista on se, että ketään ei neuvota tai ohjeisteta vaan jokainen voi ottaa toisen tarinasta itselleen mitä haluaa. Tapaamisessa on tärkeää, että jokaisella on riittävästi aikaa puhua ja kertoa asioitaan. Oleellista on myös se, että saa olla puhumattakin jos haluaa.

 

Tammikuussa jatkuu myös vertaisryhmä, jonka aiheena on vanhemmuus. Tämä ryhmä on kokoontunut keväästä 2016 asti. Vanhemmuusryhmässä jaetaan kokemuksia vanhemmuudesta. Psyykkinen sairaus asettaa joitakin haasteita vanhemmuuteen, joka jo sinällään on haastavaa. Kukaan ei ole seppä syntyessään ja vanhemmuus onkin kasvamista lasten rinnalla ja kanssa. Vanhemmuus herättää monenlaisia tunteita ja niitä onkin mukava jakaa juuri vanhemmuus ryhmässä. On tärkeää huomata ettei ole yksin asioiden kanssa vaan muilla on samoja haasteita elämässä. Vanhemmuusryhmä on myös avoin ryhmä, johon voi tulla mukaan kerran tai säännöllisesti. Ryhmä kokoontuu keskiviikkoina klo 13-14 Klubitalon kahviossa. Vanhemmuusryhmässä ei ole työntekijää läsnä vaan ryhmää vedän minä, Raija Kauranen. Kevään 2017 ryhmätapaamiset ovat ke 11.1., ke 25.1., ke 8.2., ke 22.2., ke 29.3., ke 19.4., ke 3.5. ja 24.5. Keskiviikkona  19.4.klo 13 Klubitalolle tulee perheneuvolan työntekijä kertomaan miten tukea murrosikäistä kohti aikuisuutta, mitä on hyvä vanhemmuus ja mistä apua ongelmatilanteissa? Samassa tilaisuudessa perheneuvolan työntekijä kertoo millainen on hyvä parisuhde, mitä voi itse tehdä parisuhteen hyväksi ja miten psyykkinen sairaus vaikuttaa parisuhteeseen ja miten parisuhde ongelmista voi selvitä?

TERVETULOA MUKAAN VERTAIS JA VANHEMMUUSRYHMIIN KLUBITALOLLEJ