Tunne ja turvataitojen harjoittelua klubitalolla

Tunne ja turvataitojen harjoittelua klubitalolla

Moni meistä naisista on kiltti, miellyttää muita ja jää itse näkymättömäksi. Tunnetaitojen oppimisella on iso merkitys näkyväksi tulemisessa ja omien tarpeiden tiedostamisessa. Tunnetaitoihin kuuluu tunteen tunnistaminen, nimeäminen, haltuunotto ja ilmaisu. Monesti häpeä ja syyllisyys estää meitä naisia ilmaisemasta itseämme. Joskus hylätyksi tulemisen pelko estää rehellisen itseilmaisun. Naiseksi kasvamisen yksi vaikeimmista asioista on oman vihan haltuunotto. Vihan ilmaisu vaatii rohkeutta, mutta johtaa terveeseen itsetuntoon ja itsenäistymiseen. Hyvässä voimantunnossa voi toimia jämäkästi ja päättäväisesti sekä viedä eteenpäin itselle tärkeitä asioita.

Rajojen vetämisen ja itsen suojelun lisäksi voimantunne lisää elämäniloa ja voimaannuttaa. Se vapauttaa naisen ottamaan vastuun myös omasta seksuaalisesta hyvinvoinnista. Jämäkkyys auttaa kertomaan mitä haluaa ja tarvitsee. Jämäkkyyden avulla voi suojautua vahingollisilta asioilta ja poistua tarvittaessa tilanteesta. Turvataitoihin kuuluu EI:n sanominen, kieltäytyminen, oman tahdon ilmaisu, rajojen asettaminen suullisesti tai fyysisesti. Kenenkään ei tarvitse suostua mitätöitäväksi tai vähäteltäväksi. Turvataitoihin kuuluu myös toisen itsemääräämisoikeuden ja koskemattomuuden kunnioittaminen.

Lähde: Mari Lankinen, Voimaneidot 2011.

 

Klubitalolla alkaa Oma Voima ryhmä naisille. Ryhmässä harjoitellaan tunne ja turvataitoja erilaisten kevyiden toiminnallisten harjoitusten avulla. Ryhmässä on mahdollisuus kokeilla erilaisia tapoja purkaa tunteitaan ja opetella rajojaan. Ryhmäkerrat eivät ole terapiaa. Ryhmän tarkoitus on herätellä ajatuksia itsestä, mutta ryhmäkertojen lyhyyden ja vähäisen määrän vuoksi ei ole tarkoitus mennä kovin syvälle asioissa. Ryhmää vetää Annemari Päivärinta ja Henna Autio.

Ryhmä kokoontuu klubitalolla ( ollaan jo Rajakadulla takaisin) salissa.

ti 8.5 klo 15-16

ti 22.5 klo 15-16

ti 12.6 klo 15-16

ti 19.6 klo 15-16

Toivomme että sitoudut osallistumaan kaikkiin neljään kertaan, koska jokaisella kerralla on oma aiheensa. Ilmoittautuminen tapahtuu klubitalon kahvion seinällä olevaan nimilistaan. Ryhmään mahtuu 20 naista ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätietoa voit kysyä jäsen Raija Kauraselta tai ohjaajilta.

TERVETULOA MUKAAN!!!

Tagged on: ,