Suvimäellä on opiskeltu keväästä 2018 lähtien tomaattien tahdittamana

Suvimäellä on opiskeltu keväästä 2018 lähtien tomaattien tahdittamana

Olemme kokoontuneet opiskeluretriittiin pienessä ryhmässä tekemään kukin omia opiskelutehtäviä pomodoro-tekniikalla. Tuossa tekniikassa keskitytään tehtävän tekoon 20 minuutin ajan ja sitten pidetään 5 minuutin tauko. Jokaisella kerralla on ollut tarjolla myös välipalaa, ja viikonloppuretriitillä syötiin keittolounas. Opiskeluretriittiin on jo osallistunut lähes 20 eri jäsentä, ja joka kerralla on ollut mukana uusia retriittiläisiä !

Usein opiskellessa unohtuu tauottaminen ja sen vuoksi opiskeluun väsyy helposti. Yksinään saattaa olla myös vaikea tarttua tehtäviin. Näissä tapaamisissa ryhmä motivoi opiskeluun, ja vetäjän käsissä oleva tauottaminen pitää huolen, etteivät tauot pääse unohtumaan.

Tähän mennessä opiskeluretriittejä on järjestetty viisi kertaa, ensimmäiset väistötiloissa Tapionkadulla ja takaisin Klubitalolle paluun jälkeen retriitit ovat jatkuneet tutussa ympäristössä.

Useamman kerran mukana ollut retriittiläinen kuvaa retriittejä onnistuneiksi, hän on pystynyt tarttumaan tehtäviin ja kokenut onnistumisen tunteita. Toinen osallistuja pitää merkityksellisenä mahdollisuutta harjoitella sosiaalisia taitoja pienemmällä porukalla ja kokee oman jännittämisensä vähentyneen.

Osallistujilta kerätyn palautteen mukaan retriitissä  ”aika kului nopeasti” ja ”oli paljon helpompi keskittyä kuin kotona.” ”Opiskelu tauotettuna ei kuluta voimavaroja yhtä paljon kuin ilman taukoja.” ”Opiskelu sai uuden, jännän ulottuvuuden, erilaista kuin mikään aikaisemmin kokeilemani työtapa.”

Opiskeluretriitit jatkuvat myös loppuvuonna. Seuraava retriitti on maanantaina 19.11. klo 13-16 Klubitalolla mediapajassa. Kysy lisätietoja työ- ja opintoyksiköstä.

Tule rohkeasti mukaan, jos kaipaat uutta potkua oman opiskelusi käynnistämiseen! Mikäli olet hakeutumassa opiskelemaan, opiskeluretriitissä voi harjoitella keskittymistä vaikkapa oman kaunokirjallisen romaanin tai tietokirjan parissa.

Tomaatti