Perhosia vatsassa

Perhosia vatsassa

Syksyllä monella uudella, ja miksei vanhallakin, opiskelijalla on perhosia vatsassa; opintojen aloitus kesän jälkeen, hopsit ja projektit, kirjat ja tentit, uudet ihmiset, uudet kuviot. Opiskelun aloittaminen on vaihe, jolloin monia asioita osuu samaan saumaan. Miten opinnot lähtee sujumaan vai lähteekö? Saanko kavereita? Pärjäänkö?

Jäsenten tukeminen opinnoissa on startannut Suvimäellä entistä tiiviimmin. Alkukesällä kävimme hakemassa vauhtia opintojen tukemiseen Helsingin ja Itä-Helsingin Klubitaloilta. Kiitokset opintovalmentajat Vilma ja Erkki sekä Helsingin ja Itä-Helsingin Klubitalojen väki!  🙂 Elokuussa Helsingin Klubitalon jäsen Mixu kävi vielä tsemppaamassa meitä ja kertomassa, miten opiskelijaryhmä toimii Helsingin Klubitalolla ja mitkä ovat hyviä käytäntöjä siellä. Meitä oli Työ-ja opintoyksikössä koolla iso porukka ja saimme paljon hyviä ideoita opintovalmennukseen liittyen. Kiitos Mixulle inspiroivasta päivästä!

Mitä opintovalmennus sitten on meillä ja miten siitä tehdään meidän näköinen juttu? Meillä se tarkoittaa opiskelijoiden vertaistukiryhmää, yksilökeskusteluja sekä yhteistyötä oppilaitosten kanssa.  Opiskelijoiden vertaistukiryhmä kokoontuu talolla maanantaisin klo 15-16. Ryhmässä voit keskustella luottamuksellisesti opinnoistasi, – rennossa ja kannustavassa hengessä! Jokaisella tapaamiskerralla on kuulumiskierros sekä keskustelu tietystä teemasta, niin että osallistujat vuorollaan alustavat päivän aiheen. Aihe valitaan yhdessä edellisellä tapaamiskerralla. Tämän syksyn aiheita ovat mm. opiskelutekniikat, jännittäminen, tiedonhaku ja lähdekritiikki, opiskeluissa jaksaminen. Tule mukaan vaihtamaan ajatuksia!

Sinulla on mahdollisuus keskustella myös kahden kesken opinnoistasi.  Jos sinulla on tehtävän aloittamisen hankaluutta, aikataulutuksen haasteita tai tunnet tyhjän paperin kammoa, niin tule juttelemaan. Toisaalta, jos mietit, olisiko nyt oikea aika hakea opiskelemaan tai mitä alaa voisit opiskella, niin nykäise hihasta. Pohditaan yhdessä. Joskus kotona voi olla vaikea keskittyä kouluhommiin. Klubitalolle voitkin tulla tekemään omia opiskelutehtäviä. Mahis-huonetta voi varata opiskelua varten, ja talolla on tietokone opiskelijoiden käyttöön.

Opintojen tukeminen ei onnistu ilman yhteistyötä. Teemme yhteistyötä alueen oppilaitosten kanssa, jotta tavoittaisimme mahdollisimman monta tukea tarvitsevaa opiskelijaa. Toivon, että näillä keinoin voimme tukea sinua, joka pähkäilet opiskelun aloittamista sekä tukea sinua joka jo opiskelet. Isona tavoitteena tietysti se, ettei kenenkään opinnot keskeytyisi tuen puutteen vuoksi. Tule rohkeasti juttelemaan!

Opintovalmennuksen startattua Suvimäellä myös minulla on perhosia vatsassa. Tavoitammeko opiskelevia jäseniä ja saammeko oppilaitostyöyhteistyön kautta ihan uusia jäseniä? Saako opiskelijaryhmä kävijöitä? Nyt muutama viikko aloituksen jälkeen on kuitenkin tunne, että tämä toimii: yhdessä onnistumme.

Tapaamisiin! -Anu