Norway calling

Norway calling

Mikä ihmeen Erasmus+ ?

Nuorille ja aikuisille Erasmus+ -tarjoaa mahdollisuuden lähteä ulkomaille laajentamaan osaamistaan. Ulkomaankokemus vahvistaa muuttuvassa työelämässä ja yhteiskunnassa tarvittavia avaintaitoja ja osaamista, avartaa maailmankuvaa ja parantaa itsetuntemusta.

Ohjelman tarjoama taloudellinen tuki edistää tasavertaista osallistumista.

Organisaatioille Erasmus+ antaa avaimet kansainväliseen yhteistyöhön ja kehittää henkilöstön osaamista. Kansainvälinen yhteistyö lisää organisaatioiden vetovoimaisuutta ja mahdollistaa hyvien käytänteiden jakamista oman organisaation kehittämiseksi.

(https://www.oph.fi/fi/ohjelmat/mika-erasmus-ohjelma 25.7.2019)

 

Erasmus+ ohjelman turvin ”Tukea  työhön ja opintoihin”- projekti sai alkunsa

13.5 oli onnekas päivä Suvimäen Klubitalolaisille. Silloin saatiin tieto, että olemme saaneet rahoitusta Erasmus+ – ohjelmalta, jonka avulla pääsemme osallistumaan Klubitalojen Maailman seminaariin 28.9-3.10.2019. Osallistumisen tarkoituksena on kehittää monipuolisesti työ- ja opintoyksikköä.

Jo ennen päätöksen saapumista oli yhteistuumin mietitty reissun tuomia mahdollisuuksia niin jäsenten- kuin työntekijöidenkin näkökulmasta, mutta tosi toimiin ja matkasuunnitelmien tekoon ryhdyttiin heti päätöksen tupsahtaessa Klubitalon postiluukusta sisään.

Seuraavassa jäsenen mietteitä matkan suunnittelusta ja toteutuksesta tähän mennessä.

Osloon syksyllä

Olin käynyt jo pitkään työ- ja opintoyksikössä ja Anu rohkaisi minua hakemaan mukaan Klubitalojen maailmanseminaariin. Se pidetään Oslossa syys-lokakuun vaihteessa. Lähetin työ- ja opintoyksikköön lyhyen englanninkielisen hakemuksen ja tässä sitä ollaan, melkein lähdön kynnyksellä. Olemme tehneet jo paljon matkavalmisteluja, lentolippujen hankinta ja seminaari-ilmoittautuminen on jo tehty ja itse olen hankkinut itselleni virallisen henkilökortin. Perhoset alkavat jo lennellä vatsanpohjassa samalla kun valmistelut tekevät lähdön konkreettiseksi. Olen innolla lähdössä matkaan, Norjassa en ole vielä käynytkään.

Olen käynyt kerran viikossa Klubitalon englanninkielen ryhmässä, mutta vielä pitäisi prepata englanninkielen taitoja. No, onhan tässä vielä aikaa. Työpajan pitäminen englanniksi jännittää minua ehkä kaikkein eniten. Mutta reissulta saa varmasti uusia kokemuksia ja on mielenkiintoista nähdä ja kuulla, miten muissa maailman Klubitaloissa toimitaan. Ehkä muiden Klubitalojen kokemuksista voi ammentaa jotain uuttakin Suvimäen Klubitalon toimintaan. Odotan myös innolla muiden Klubitalojen edustajien tapaamista ja heidän kanssaan syntyy varmasti mielenkiintoisia keskusteluja.

– Osloon lähtijä

 

 

logosbeneficaireserasmusright_withthesupport-01_0

Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.