Mitä iloa työ antaa?

Mitä iloa työ antaa?

Jopparit on työssäkäyvien ja työhön haluavien vertaistuellinen ryhmä, joka kokoontuu Suvimäellä joka toinen keskiviikko. Viime kerralla keskustelimme, mitkä asiat tuovat iloa työssä. Tässä poimintoja virinneestä keskustelusta:

Työ tuo rytmiä arkeen, viikonloput tuntuvat kivoilta kun on tehnyt töitä. Myös pienet tauot työpäivän aikana tuntuvat mukavilta. Vaikka olisi ollut haastaviakin tehtäviä, tulee kuitenkin luottamus siihen, että hommat hoituvat seuraavanakin päivänä.

Työ tuo mielekästä tekemistä ja palkitsee muutenkin kuin palkalla. Palkkaa tärkeämpää on se, että viihtyy työssä ja on mukavat työkaverit. Kun työtehtävät ovat mielekkäitä, ne motivoivat, samoin kuin vaihtelevat työt. Oman työn tuloksen näkeminen tuo hyvää mieltä.

Työ ehkäisee syrjäytymistä. Ryhmässä keskustelimme työyhteisön merkityksestä. On tärkeää, että työkaverilta voi kysyä neuvoa ja jutella työpäivän aikana. Normaali kanssakäyminen ja tervehtimiset lisäävät työviihtyvyyttä. Työyhteisön jäsenenä on kiva, kun kukin vuorollaan tuo kahvipaketin yhteisiä kahvitaukoja varten.

Työ vahvistaa itsetuntoa ja tuntee, että on hyödyksi. Jäsenet kokivat, että lähipiiri arvostaa, jos on sairastanut pitkään ja päässyt sitten töihin. Myös työasu tuo itseluottamusta.

Ryhmässä koettiin, että työpaikalla huumori on tärkeää ja parantaa ilmapiiriä.