Lähe mun kaveriks!

Kun pohdimme taannoin yhdessä Klubitaloamme kuvastavia sanoja, nousi monella mieleen mm. yhteisö, toimiva arki, osallisuus, vapaaehtoisuus ja tasavertaisuus. Kaikkein tärkeimmäksi koettiin kuitenkin kaveruus–sana.

Vaikka touhuaa ja puuhaa päivisin, voi yksinäisyys silti vaivata iltaisin kotisohvalla. Klubitalolla käyminenkään ei aina riitä täyttämään kaverin kaipuuta. Viime aikoina monet jäsenet ja talolla käyneet tutustujat ovat kertoneet kokevansa yksinäisyyttä. Jokainen on myös toivonut saavansa siihen muutosta Klubitalon kautta.

Päätimme käynnistää Suvimäen Klubitalolla ”Kysy kaveria kahville” –kampanjan! Talolla on turvallista kysyä toista kahville tai muuhun ajanviettoon ihan vain kaverina, juttuseuraksi. Jos ei itse jaksa, halua tai voi lähteä kaveriksi, niin senkin sanominen on ihan ok.

Klubitalolta on helppo lähteä yhdessä vapaa-ajan viettoon yhdessä sovittuun aikaan. Myös SuviKlubi WhatsApp -ryhmässä ja Suvimäen suljetussa Facebook-ryhmässä voi vinkata yhteisestä tekemisestä. Ryhmissä on vain Suvimäen jäseniä ja jos haluat liittyä mukaan, niin ota yhteyttä talolle. Ja tietenkin talolla voi pyytää toista mukaan ihan kasvotusten ja vaihtaa yhteystietoja. Tapoja on monia!

Uusimpaan Suvimäen Sanomat -lehteen olemme etsineet Jyväskylän menovinkkejä ja tietoa Jyväskylän kaupungin Kipinä-kortista. Toukokuussa on tulossa mm. Yläkaupungin yö ja Unimaailma-taidenäyttely, jota Kulttuuripaja Trombi on mukana järjestämässä. Kipinä-kortilla pääsee liikkumaan ja kokemaan kulttuuria sekä monille Kansalaisopiston kursseille joko ilmaiseksi tai alennetulla hinnalla.

Olisiko kiva lähteä oppimaan jotain uutta porukalla? Entä yhtä matkaa ensi kertaa jonnekin Jyväskylän monista kahviloista?  Kysy rohkeasti kaveria kahville, kävelylle, teatteriin, kuntosalille, keikalle tai vaikka puiston penkille puoleksi tunniksi istuskelemaan!

Kannen kuvakin kertoo kaveruuden merkityksestä. Ollaan tärkeitä toisillemme!

Jukka, Miia, Päivi, Rauno, Senja, Simo, Suvi, Ville