Kuka minä olen?

Kuka minä olen?

Painon pudotus johti minut pohtimaan kuka minä olen? Samalla millainen ja miksi? Omat hyvät ominaisuudet tai voimavarat oli helpointa löytää. Olen rohkea, huomaavainen, ymmärtäväinen, luotettava, sosiaalinen, luova ja idearikas. Luetteloa voisi jatkaa, mutta se ei ole tämän tarinan pointti. Huomasin, että minulla on taipumus tukahduttaa tunteeni syömällä herkkuja. Se, että olen päässyt ylimääräisestä sokerin syönnistä on vaatinut sen, että joudun tutustumaan itseeni uudella tavalla. Mitä minä tunnen ja tarvitsen?

Itsetutkiskelun myötä löysin myös huonot ominaisuuteni. Olen miellyttäjä, alistuja, kiltti. Itsetuntoni on huono. En osaa pitää puoliani. Pelkään ristiriitatilanteita, erimielisyyttä. Tunnen syyllisyyttä turhaan asioista joihin en ole syyllinen. Häpeän omaa naiseutta vaikka ei tarvitsisi. Syyt olotiloille löytyy lapsuudesta; rakkauden vaille jääntiä, hyväksikäyttöä, koulukiusaamista, yleensäkin uhriutumista. Tuolle uhriutumiselle on aika laittaa piste ja ottaa vastuu omasta elämästä. Sillä kuka on tehnyt ja mitä on tehnyt ei ole väliä vain se merkitsee mitä minä itse teen.  Hyväksynkö itseni ja alanko rakastaa itseäni terveellä tavalla?

Tunteiden käsittely, niille luvan antaminen on johtanut tuskan ja surun kokemiseen. Rintakehällä tuntuva kipu vaatii huutamaan, valittamaan ja puhaltelemaan. Itku on herkässä, mutta pahaolo on saatava ulos. Tarvitsen aikaa ja luotettavan kuuntelijan, joka on tällä kertaa terapeutti. Viha, syyllisyys ja häpeä vaatii jälleen käsittelyä, ties monenneko kerran.  Syömisen tuoman mielihyvä tilalle alkaa tulla kehollista mielihyvää kosketuksen ja liikunnan kautta. On aika opetella itsensä hyväksymistä, tervettä rakkautta itseä kohtaan ja antaa itselle anteeksi taas tuhannennen kerran. Opettelen myös terveitä rajoja. Tavoitteena on lakata miellyttämästä muita, lakata olemasta kiltti. Tarkoitus on tulla ystäväksi itselle.  :-) Nainen opi arvostamaan itseäsi. :-)  :-)  :-)

Tähän kaikkeen pohdintaan löysin hyvän sivuston naisille: www.naistenkartano.com  Sivusto pyrkii vahvistamaan naisten arkipäivän elämänhallintaa, ehkäisemään erilaisten varhaisvaiheen riippuvuuksien kehittymistä sekä tukemaan niistä irtaantumista. Käy tutustumassa sivuihin!

 

Kevät terveisin Raija Kauranen