Klubitalo aukeaa ryhmämuotoisena 1.6.2020

Klubitalon toiminnan käynnistäminen talolla virtuaalitoiminnan ohella 1.6.2020 alkaen – ryhmiin ilmoittautumisohjeet alhaalla

Suomen hallitus tiedotti 4.5.2020 koronavirusepidemian leviämisen rajoitustoimien asteittaisesta purkamisesta. Klubitalon toimintaa pystytään avaamaan asteittain virtuaaliklubitalon rinnalla kesäkuun alusta alkaen. Poikkeusolot kuitenkin jatkuvat edelleen, eikä toiminta voi palata samanlaiseksi, kuin mitä se oli ennen sulkuaikaa. Rajoituksia saatetaan joutua vielä tiukentamaan myöhemmin uudelleen, jotta voidaan suojella riskiryhmiin kuuluvia ja turvata terveydenhuollon kantokykyä. Suvimäen Klubitalo on sitoutunut noudattamaan annettuja suosituksia ja toimimaan niiden suomissa puitteissa. Talon toiminnan asteittainen avaaminen virtuaaliklubitalon rinnalla tarkoittaa käytännössä toiminnan turvallisuuden varmistamista eri keinoin – mm. osallistujamäärän rajoittamista, aukioloajan supistamista, turvaetäisyyksistä huolehtimista, tiukennetutja hygienia- ja siivousohjeita, sekä virtuaaliklubitalon ja tiiviin yhteydenpidon jatkamista niiden kanssa, ketkä eivät talolle vielä tule. Ainakin alkuvaiheessa toimintaa tullaan toteuttamaan mahdollisuuksien salliessa mahdollisimman paljon ulkotiloissa. Virtuaaliklubitalon toimintaa ylläpidetään edelleen vahvana.

Klubikokouksessa 20.5.2020 vahvistettiin esitys toiminnan käynnistämisestä virtuaaliklubitalon ohella. Tarkka suunnitelma päätettiin tehdä aluksi juhannukseen saakka, eli kolmeksi viikoksi (1.-19.6.2020), jonka aikana tilannetta arvioidaan ja päätetään jatkosta. Tämä kirjallinen suunnitelma koskee tuota kolmea kesäkuun ensimmäistä viikkoa. Tavoitteena on asteittain laajentaa talolla tapahtuvaa toimintaa.

Pääpaino toiminnassa on edelleen virtuaaliklubitalossa, ja talolla tapahtuva toiminta on ryhmämuotoista. Ryhmiin ilmoittaudutaan etukäteen respan puhelimeen, ja niihin mahtuu rajallinen määrä osallistujia jotta turvaväleistä pystytään huolehtimaan. Mahdollisten tartuntaketjujen selvittämisen kannalta ohjaajien on tärkeää tietää, ketkä osallistuvat ryhmiin.  Ryhmät on koottu jäsenten toiveiden mukaisesti. Osa ryhmistä kokoontuu talolla sisällä, osa ulkona. Talolla tapahtuvassa toiminnassa keskiössä on turvallisuus – turvavälit, hygienia ja siivous. Käsien pesuun, käsidesin käyttöön, yskimis- ja aivastushygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Joka tilanteessa pidetään vähintään 1-2 metrin etäisyyttä toisiin. Tilat on rajattu tarkoituksenmukaisiksi ja siivouksen helppoutta ajatellen. Kaikki ylimääräinen tavara poistetaan tasoilta, tietokoneet huputetaan puhdistuksen jälkeen, ja käytön jälkeen taas puhdistetaan. Kahvio ei ole käytössä, vaan kahvit ja kääreelliset tuotteet myydään ravintoyksikössä. Ruoka valmistetaan alkuunsa yhtenä päivänä viikossa ja se tarjoillaan valmiiksi tarjottimille ja nautitaan ulkotiloissa aina sään salliessa. Tilat siivotaan aina päivän päätteeksi desinfiovalla puhdistusaineella. Kertakäyttökäsineitä ja hengityssuojaimia käytetään tarkoituksenmukaisesti.

Klubitalon ohjaajat työskentelevät pääsääntöisesti Klubitalon tiloissa ma-pe klo 8.30-16.00. Mahdollinen etätyövuoro (noin 1pv/vko) yhteydenpitoa ja tilastointia varten vuorottelee ohjaajien kesken, tarkemmat suunnitelmat vuorottelusta sovitaan etukäteen ohjaajien kesken viimeistään edellisellä viikolla. Talolla tulee olla joka tapauksessa aina vähintään kaksi ohjaajaa, poislukien vapaa-ajan tapaamiset jolloin yksi ohjaaja riittää. Talolta käsin ohjaajat osallistuvat virtuaaliklubitalon toimintaan, tekevät yhteydenpitoa jäseniin ja vetävät suunnitellut ryhmät. Kesäaikana resursseihin vaikuttaa kesälomat, joiden mukaan aikatauluja suunnitellaan etukäteen.

Suunnitellun kolmen viikon jakson jälkeen toimintaa jatketaan joko saman suunnitelman mukaan tai laajennetaan asteittain. Jos tiukennuksia Suomen hallituksen tai aluehallintoviraston puolelta tulee, toimitaan niiden mukaan.

Varautuminen mahdollisiin tartuntatapauksiin

Jos jollain henkilökuntaan tai jäsenistöön kuuluvalla todetaan koronavirustartunta, ollaan yhteydessä kunnan terveysviranomaisiin ja toimitaan saatujen ohjeistusten mukaan.

22.6-31.7.2020 aikataulu

Taulukossa Skype=Virtuaaliklubitalon tapaaminen

Ma Ti Ke To Pe La
RiskiRyhmä. Oma ryhmä riskiryhmiin kuuluville talolla 9.00-11.00 Lehti- ja viestintäryhmä talolla 9.00-11.00 Skype 9.00-10.00 Skype 9.00-10.00

Olohuone- ryhmä. Rentoa yhdessäoloa talolla 9.00-11.00

Skype 9.00-10.00 Lauantai-päivystys vuoroviikoin keskiviikon iltatapaamisen kanssa 10.00-12.00
Ruokailu pihassa 12.00
 Skype 13.00-14.00  Skype 13.00-14.00  Omat jutut -ryhmä. Asioidenhoitoa koneilla ym., talolla 13.00-15.00 Klubikokous Skypessa 13.00 Kevyen liikunnan ryhmä 13.00
Heinäkuun tiistait Kädentaito- pajaryhmä talolla 13.00-14.00 Iltatapaaminen vuoroviikoin lauantai-päivystyksen kanssa 16.00-18.00

 

Suunnittelupalaveri 27.5.2020

kesäkuun kolme ensimmäistä viikkoa

  • Kahviotuotteiden myynti aina ryhmäkerran alussa, perjantaina klo 11.30-11.45, samalla maksetaan lounas. Kääreelliset tuotteet + juomat myynnissä, ei rahkoja ym.
  • Ruokailuun ilmoittautuminen viimeistään samana päivänä klo 10 mennessä, voi ilmoittautua jo edellisinä päivinä. Ilmoittautumisen yhteydessä kerrotaan, syökö talolla vai ottaako annoksen mukaan. Ruokailuun ei oteta alkuunsa osallistujamäärän rajoituksia (paitsi tietenkin alle 50 hlö).
  • Ryhmiin otetaan alkuunsa 8hlö/ryhmä+henkilökuntajäsenet, seurataan tilannetta ja muutetaan tarvittaessa suuntaan tai toiseen. Tärkeintä on se, että pystytään säilyttämään turvavälit.
  • Aamulla ensimmäisenä määritellään se, kuka hoitaa respaa (ottaa vastaan ilmoittautumiset puhelimitse, huolehtii että tilastoja varten kävijät listalla, opastaa talolle tulijat käsienpesulle ja valvoo, että talolle tulee vain ryhmään ilmoittautuneet.
  • Talon jääkaapit ja mikrot eivät ole yleisessä käytössä omien eväiden säilyttämiseen ja lämmittämiseen.
  • Ilmoittautumiset viikoksi kerrallaan, soittamalla Klubitalon numeroon 050 400 2996:
    • Ilmoittautua voi yhteen ryhmään ja yhteen varalle. Lisäksi ruokailuun, vapaa-ajan tapaamiseen ja kevyen liikunnan ryhmään. Jos ”oma” ryhmä on jo täynnä, voi ilmoittautua samalla jo seuraavan viikon ko. ryhmään varalle.