KIINALAINEN ILTA SUVIMÄELLÄ…

KIINALAINEN ILTA SUVIMÄELLÄ…

 

Kun ilta saapui, muistan kuinka minua jännitti kiinalainen ilta, koska pelkäsin että mokaan esim. kokkailussa pahasti useita kertoja peräkkäin. Lisäksi pelkäsin, että tällaisesta möröstä ei pidetä, ja että olen jollakin tavalla ärsyttävä tai ikävystyttävä. Kun saavuimme, istuimme pöytään ja tutustuimme toisiimme. Muistan melkein itkeneeni kun aloimme tutustua toisiimme, sillä minua aina jännittää ja rupeaa hirveästi ujostuttamaan kun tapaan paljon uusia kasvoja, joita en ole tuntenut aikaisemmin. Käteni hikoilivat ja sydän löi. Halusin lähteä pois koko ruokasalista sillä halusin niin kovasti luovuttaa. Pelkäsin myös, että ujous ja ahdistava pelko saisivat minusta puristavan yliotteen, josta en pääsisi koskaan millään lailla irti mutta lopulta rohkaistuin menemään ns. virran mukana.

Ohjaajamme jakoi meille erilaisia ruokatehtäviä. Minua kuitenkin alkoi jännittää uudemman kerran kun pelkäsin että onnistuisin saamaan yksinäni keittiön kaaosmaiseen kuntoon. Lisäksi pelkäsin myös, etten osaisi tehdä mitään hyödyllistä keittiössä, mutta onneksi minulla oli työpari, jonka kanssa teimme kastikkeen. Loppujen lopuksi en saanut keittiötä kaaosmaiseen kuntoon. Minusta onnistuimme tekemään aika hyvän kastikkeen. Samalla kokatessani huomasin, miten keittiön ilmapiiri oli turvallinen ja mukava. Tajusin, ettei minun tarvitse enää ujostella tai pelätä mitään ikävää. Huomasin miten mukavia nämä ihmiset olivat minulle ja ottivat minut hyvin vastaan. Tunsin siinä vaiheessa että minä kuulun tähän kokkausjengiin, ja että minulla ei olisi enää mitään syytä enää pelätä. Tai ahdistua olenkaan. Kun häärimme keittiössä, saimme upeita kiinalaisia annoksia luotua. Minusta annokset olivat yhtä upeita kuin viiden tähden ravintoloissa. Ruokaseura oli hyvä ja ruoka oli maalisen taivaallista. Siis ihan parasta!

Kun söimme ja joimme, katsoimme samalla videolta, millaista on kiinalainen asuinympäristö. Sen katsominen sai minut häkeltymään ja lumoutumaan, koska en ollut aikaisemmin nähnyt millaista kiinalaismaisema oikein oli. Yllätyin taustalla soivasta kiinalaisesta musiikista. Minusta se oli mystisen lumoavaa, mutta samalla hyvin kaunista kuunneltavaa. Tunsin siinä vaiheessa, että sydämeni melkein suli, sillä se musiikki oli minulle ennenkuulumatonta.  Söimme lopuksi kiinalaisilla puikoilla ja osa söi perinteisillä ruokailuvälineillä. Päätin kokeilla puikoilla syömistä, koska siihen tuli hyvä tilaisuus. Kun aloin syömään puikoilla, huomasin että se oli vaikeampaa ja hankalaa.  Yritin yrittämistäni, mutta sain enemmän vain sormeni ihan solmuun. Päätin lopulta syödä ateriani perinteisillä suomalaisilla ruokailuvälineillä. Lopuksi näin ollen haluan kiittää mukavasta ja hauskasta päivästä kiinalaiseen iltaan osallistuneita. Minulla oli todella hauskaa kanssanne! Voin sanoa että kokemuksena tämä kerta oli minusta hyvä ja rikastuttava. Aluksi minua ujostutti todella paljon, mutta suosittelen lämpimästi käymään Suvimäen vapaa-ajan toiminnoissa!

Kiitos kun luit uusimman blogikirjoitukseni!

Henna-Riikka