Ilo ja leikki

Ilo ja leikki

”Leikki ja hömpöttely ovat tärkeitä mielenterveyden kannalta. Lämmin leikkisyys ja hyödyttömyyden hetket ovat tärkeitä jokaisen arjessa. Huumorintaju on pitkälti opittu taito ja antaa väljyyttä hankalissa tilanteissa. Myönteisiä tunteita kannattaa vaalia. On valtava ero nauraako toiselle vai toisen kanssa. Nauru ja huumori auttavat hallitsemaan elämän epävakautta ja väistämätöntä kuormitusta. Lempeä huumori antaa kaivattua etäisyyttä ja keventää tunnelmaa. Huumori auttaa elämän ja itsen epätäydellisyyden sietämisessä.” lainaus Tunne ja mieli lehti 1/2019

Ystäväni kanssa menin eräänä kesäkuisena päivänä Ylöjärvelle valokuvattavaksi. Hauskaahan siitä tuli. Otimme kuvia erilaisin teemoin. Pukeuduimme erilaisiin rooliasuihin ja meikkikin oli normaalia reippaampaa. Huomasin heittäytyväni menoon mukaan täysin rinnoin. Se oli iloista teatteria. Välillä olin keski-iän ylittänyt tätönen juna-asemalla, välillä soittelin puhelimella rakkaalleni ja välillä hyörin imurin varressa. Ohessa kuvia tuosta hauskasta päivästä.

Nyt koronan aikaan ei ole mahdollisuutta fyysisesti pitää hauskaa yhdessä, ei ainakaan ilman turvavälejä. Mutta muistetaan leikkiä ja pitää ilo pinnassa mahdollisuuksien rajoissa!!!

Leikin tiimellyksestä Raija Kauranen

DSC_1745Raija puhelimessa1Raija ja imuri