Trombi

Kulttuuripaja Trombi

Oletko 18-35-vuotias? Etsitkö mielekästä tekemistä?

Jyväskylän Kulttuuripaja Trombi on sinua varten.

Tarjolla on tukea mielenterveyteen ja tekemistä, kuten musiikkia, maalaamista, pelejä ja luonnossa olemista tai sitä mitä sinä haluaisit tehdä. Jos sinulla on idea, me pyrimme toteuttamaan sen yhdessä porukalla. Pyrkimyksenä on päästä elämässä eteenpäin, löytää voimia ja olla toistemme tukena. Uusia kävijöitä otetaan mukaan koko ajan!

Kaikki ryhmäkuvaukset ja ajankohdat löydät alempaa.

Ryhmiin voit tulla ilman ilmoittautumista ja toiminta on maksutonta.

Kulttuuripaja Trombi myös Facebookissa: Kulttuuripaja Trombi/JKL. Vieraile, seuraa ja tykkää. Sivu on julkinen, joten sitä pystyy selailemaan, vaikka et itse olisikaan Facebookissa.

HUOM! Trombi siirtyy toisiin tiloihin kattoremontin ajaksi 15.2.18 alkaen!
Uusi osoite on Tapionkatu 8 keskustan terveysasemaa vastapäätä. Sisäänkäynti sisäpihalta.
Tervetuloa!


KULTTUURIPAJA TROMBIN RYHMÄT:

TIISTAI

BÄNDIPAJA
Kävijöiden kesken sovitaan biisitoiveista ja treenataan yhteissoittoa. Ei vaadi aiempaa osaamista musiikin saralta. Kiinnostus laulamiseen ja/tai soittamiseen riittää! Treenit tiistaisin klo 11-12.30 Jyväskylän Veturitalleilla.

NUORTEN TOIMINTA
Trombin ja Suvimäen Kubitalon yhteinen nuorten aikuisten ryhmä. Ryhmässä on vaihtuva teema kevään mittaan:

Helmikuu: Elämänhallinta
Maaliskuu: Dokumentteja, keskusteluja ja välipalaa
Huhtikuu: Erilaiset taiteen lajit
Toukokuu: Taidetta ja taidenäyttely
Kesäkuu: Urheilulajikokeilut
Heinäkuu: Huvipuistoretken suunnittelua ja reissu

Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 14-16.30 Trombissa. Lisäksi kerran kuussa toteutetaan iltaryhmä, josta ilmoitetaan aina erikseen.

KESKIVIIKKO

BILJARDIRYHMÄ
Tule pelaamaan biljardia Jyväs-Snookeriin. Ryhmä järjestetään 6 kertaa keskiviikkoisin 7.3-11.4 klo 13-14.30. Ilmoitathan tulostasi, niin tiedämme varata tarpeeksi pöytiä. Biljardiryhmä kokoontuu Jyväs-Snookerilla osoitteessa Kauppakatu 9.

KUVATAIDEPAJA
Ryhmässä maalataan akryyleilla ja öljyväreillä. Mahdollisuus myös keramiikkatöihin. Ryhmä järjestää myös näyttelyitä. Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 15.30-18 Nuorten Taidetyöpajan tiloissa, Matarankatu 6.

TORSTAI

KASVIRYHMÄ
Oletko kiinnostunut viherkasvien hoitamisesta ja tykkäätkö jutella kasveihin liittyvistä teemoista? Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 11-12 eri teemoin Trombissa. Kasviryhmä poikkeuksellisesti to 8.3 jo klo 10-12. Teemana keraamisten kasvialustojen teko. Ilmoittautumiset Panulle puh. 050 5621221.

KÄSITYÖRYHMÄ NEULOOSI
Käsityöryhmä Neuloosissa tehdään yhteisökäsityönä neulevilttiä! Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 12.30-14 Trombissa. Tervetuloa kaikki neulomisesta ja neulomisen oppimisesta kiinnostuneet.

BÄNDIPAJA
Kävijöiden kesken sovitaan biisitoiveista ja treenataan yhteissoittoa. Ei vaadi aiempaa osaamista musiikin saralta. Kiinnostus laulamiseen ja/tai soittamiseen riittää! Treenit torstaisin klo 18-20 Trombissa Suvimäen Klubitalon tiloissa.

PERJANTAI

MUSARYHMÄ
Kuunnellaan hyvää musaa, soitetaan vuoron perään biisejä sekä jutellaan musasta, biisivalinnoista ja niiden merkityksistä. Ryhmä kokoontuu perjantaisin klo 10-12 Trombissa Suvimäen Klubitalolla. 

LAUTAPELIT
Pelataan yhteisesti valittuja lautapelejä laidasta laitaan perjantaisin klo 13-16 Trombissa Suvimäen Klubitalolla. Tule mukaan pelailemaan rennoissa merkeissä!

 

REAKTORI-HANKKEEN TAUSTOJA:

Sosped säätiön nuorten kulttuuripaja ReAktori käynnisti toimintansa Suvimäen Klubitalolla kesällä 2015.

http://www.sosped.fi/nuortenkulttuuripaja/wp-content/aineistot/sites/7/2015/06/infotilaisuus_reaktori.jpgEnsimmäiseen infotilaisuuteen tuli useita kulttuuripajasta kiinnostuneita ja syksyn tulevien ryhmien ideointi käynnistyi heti. Lyhytelokuvan tekeminen, nettisivujen sisällöntuotanto, musaryhmä, musiikkivideoiden tekeminen, katutaide ja friikkisirkus heitettiin ideariihessä esille.

”Rakennetaan elokuvabussi, jossa voidaan näyttää leffoja. Tehdään kolme lyhäriä ja lähdetään ensi kesänä esittämään niitä ympäri Suomea. Kiertue voisi päättyä Sodankylän elokuvafestareille. Voin toimia kuskina, ajokortti löytyy”, sanoi yksi tulevista reAktorilaisista.

ReAktorin kulttuuripajatoimintaan ei ole pakko tulla, vaan sinne saa tulla. Kulttuuripaja on myös kiusaamisvapaa alue ja sen kautta löytää uusia ystäviä, joiden kanssa kulttuuripajalla voi toteuttaa itseään. Kävijät päättävät mitä tehdään, millaiselta kulttuuripaja Trombi näyttää ja millaiseksi sen toiminta muotoutuu. Työntekijät ovat taustatukena ja mahdollistavat ideoiden toteutumisen. Vertaisohjaajien ohella Trombia pyörittävät tromppelit Panu Koskimies ja Virve Hartikainen.

 

”Jokaisen nuoren kanssa keskustellaan kulttuuripajalle tultaessa. Jokaisen kulttuuri on erilaista ja tapoja toimia on yhtä monta, mitä on nuoria. Kulttuuripajalla opitaan vierellä kulkemalla toisiltamme asioita”, kertoo Panu.

Kulttuuripaja-mallissa toimii useita erilaisia ryhmiä, riippuen vertaisohjaajien ja kävijöiden kiinnostuksen kohteista. Ryhmät toimivat neljänä päivänä viikossa tiistaista perjantaihin aamupäivästä iltaan. Välillä myös viikonloppuisin on toimintaa.

”Pyrimme siihen, että ryhmiä on 8-9 viikossa, mutta enemmänkin niitä voi olla”, sanoo pajan vetäjä Panu.
Vertaisohjaajaksi voi kouluttautua kaikenikäiset. Ryhmät on tarkoitettu 18-35-vuotiaille nuorille, mutta yhteiseen toimintaan Suvimäen Klubitalon Reaktori_piirros3_markku_utriainenkanssa voivat osallistua kaikki. Kulttuuripajalle voi tulla, vaikka ei olisi Klubitalon jäsen.

Ensimmäinen vertaisohjaajakoulutus käynnistyi syksyllä 2015. Koulutukseen tultaessa ei tarvitse olla aiempaa kokemusta ohjaamisesta.

”Koulutuksessa opitaan ryhmän ohjaamista, vuorovaikutusta ja jo koulutuksen aikana saa tukea oman ryhmän suunnitteluun. Koulutuksen jälkeen voi vielä päättää, haluaako ohjata ryhmää. Jokaisen kohdalla mietitään erikseen, millainen ryhmä olisi hyvä. Mitään ei ole pakko tehdä”, lupaa Sosped säätiön ReAktori-hankkeen päällikkö Rauni Koikkalainen.

Kulttuuripaja Trombi toimii Suvimäen Klubitalon tiloissa ja molemmat täydentävät toisiaan.

”Meillä on paljon yhteistä ja yksi tärkeä yhdistävä tekijä on vapaaehtoisuus. Klubitalomalli saa kulttuuripajasta lisää uudentyyppistä toimintaa ja toimintatapoja. Vertaisoppiminen ja vertaisryhmät ovat Suvimäen Klubitalolle tärkeitä”, sanoo Klubitalon johtaja Ulla Lehtinen.

Kulttuuripajalla ollaan ennen kaikkea ihmisiä toisillemme.

 

Oletko kiinnostunut? Ota yhteyttä Panuun tai Virveen:

Panu Koskimies

 

 

 

 

 

Panu Koskimies
Hankevastaava
050 5621 221
panu@kulttuuripajatrombi.fi

 

Virve Hartikainen
044 7202 546
virve@kulttuuripajatrombi.fi
Facebook: Virve Kulttuuripaja Trombi