JOSKO

JOSKO-hanke on päättynyt. Kiitos kaikille toimintaan osallistuneille!

 

JOSKO-hanke

JOSKO-hankkeen tavoitteena on luoda ja kokeilla oppisopimuskoulutukseen sopivia, joustavia malleja, jotka mahdollistavat opiskelu- ja työllistymisväylän myös mielenterveyskuntoutujille ja muille osatyökykyisille, yhdistämällä joustavasti oppisopimuskoulutusta osaksi muita kouluttautumis- ja valmentautumismahdollisuuksia. Tarkoituksena on saattaa mielenterveyskuntoutujia omavastuisen elinikäisen oppimisen ja opiskelemisen polulle.

Kohderyhmänä ovat mielenterveyskuntoutujat, jotka ovat jääneet tai jäämässä työelämän ulkopuolelle puuttuvan tai vanhentuneen ammatillisen tutkinnon vuoksi. Hankevetäjä etsii yhdessä valmentautujan kanssa soveltuvia koulutusaloja ja oppisopimuspaikkoja, tai muutoin tarkoituksenmukaisia valmentautumisen polkuja. Hankevetäjä suunnittelee oppisopimuksen toteuttamisen yhteistyössä TE-toimiston, oppisopimuskeskuksen, oppisopimustyönantajan ja oppilaitoksen kanssa. Lisäksi hankevetäjä auttaa myös työnantajaa tarvittavien tukien selvittämisessä.

Hankevetäjä toimii myös työ- ja opintovalmentajana, joka seuraa tiiviisti jokaisen valmentautujan jaksamista ja edistymistä. Työnantaja ja opiskelija saavat tukea työpaikalla tapahtuvan oppimisen suunnitteluun ja työtehtäviin perehtymiseen. Opiskelijalla on mahdollisuus tehdä opiskeluunsa liittyviä tehtäviä Klubitalolla ja saada niihin henkilökohtaista tukea.

Ota yhteyttä:
Maija Hirvanen
maija.josko-hanke@suvimaenklubitalo.fi
0400 603 347

JOSKO-tiimin kokoontumiset

Ke 7.12.2016 klo 14.30-15.30