Yhdistys

Psykiatrisen Kuntoutuksen Tuki Ry

Psykiatrisen kuntoutuksen tuki ry.

  • Oikeus mielekkääseen arkeen
  • Sosiaalipsykiatrista kuntoutusta jo vuodesta 1984
  • Yhdistyksen asioita hoitaa vuosittain valittava hallitus
  • Yhdistys kehittää vaihtoehtoja kuntoutujille

Psykiatrisen kuntoutuksen tuki ry tukee ja kehittää sosiaalipsykiatrista kuntoutustyötä Jyvässeudulla. Yhdistyksen toiminta täydentää julkisia mielenterveyspalveluja silloin kun tarvitaan asiakaslähtöisiä, kokeilevia ja organisaatioiden rajojen yli toimivia kuntoutumista tukevia ratkaisuja.

Vuonna 1984 yhdistys perusti Psykiatrisen päiväkeskuksen Vaasankatu 3:een Jyväskylän kaupunkiin. Tämä toiminta vakiintui sittemmin osaksi kuntoutujien arkielämää ja sijoittuu nykyisin Jyväskylän kaupungin aikuispsykiatrian kuntoutustoimintaan.

Vuonna 1999 yhdistys perusti Suvimäen Klubitalon Jyväskylän Taulumäelle kansainvälisen Fountain House -mallin mukaisesti mielenterveyskuntoutujille. Klubitalo tarjoaa jäsenilleen kokonaisvaltaista kuntoutusta, jonka ydinsisältönä on kunkin jäsenen voimavarat huomioiva työtoiminta. Klubitalon kautta etsitään myös polkuja työelämään.

Psykiatrisen kuntoutuksen tuki ry on tarkoitettu kaikille sosiaalipsykiatrisesta kuntoutuksesta ja kuntoutumisvaihtoehtojen kehittämisestä kiinnostuneille henkilöille ja yhteisöille.

Toimintansa rahoittamiseksi yhdistys saa tukea Raha-automaattiyhdistykseltä, Keski-Suomen sairaanhoitopiiriltä ja Muuramen kunnalta, mutta tarvitsee myös lahjoituksia ja muuta konkreettista tukea.

Yhdistyksen kautta voit tulla vaikuttamaan!

Yhdistyksen jäseneksi liittyminen

Jäseneksi haluavat voivat ottaa yhteyttä hallituksen puheenjohtajaan Olli Piirtolaan, olli.piirtola(at)sci.fi tai sihteeri Elina Hartikaiseen, info(at)suvimaenklubitalo.fi. Yhdistyksen jäsenmaksu henkilöjäseniltä on 15 € ja yhteisöjäseniltä 50 €/vuosi.

Voit liittyä jäseneksi myös yhdistyksen verkkosivuilta http://www.psykutu.fi/.

Kysy lisää ja tule mukaan!

Psykiatrisen kuntoutuksen tuki ry
Rajakatu 41
40200 JYVÄSKYLÄ