Elämäni taiteen parissa…

Elämäni taiteen parissa…

Olen piirtänyt ihan pienestä pitäen. Tykkään piirtää, kuvittaa, sekä maalata. Niiden tekniikkojen avulla minulla on tapa ilmaista itseäni. Tykkään piirtää aikapaljon malleista. Mitä tulee vesiväritöihin, pidän maalaamisesta, jos siinä seikkailevat ketut ja on kaunis vahva moniulotteinen värimaailma. Kävin 6 vuotta Kuvallisen ilmaisun perustutkinnon, sillä halusin oppia lisää taiteesta ja kehittyä entistä vahvemmaksi ja paremmaksi. Minulla on ollut muutamia taidenäyttelyitä, jotka olivat pääsääntöisesti akryyliteoksia.

Vaikka nykypäivänä maalaus on jäänyt vähemmälle, olen keskittynyt piirtämiseen, sillä haluan kehittyä siinä, mitä parhaiten osaan tehdä. Kun olin pieni, tykkäsin piirtää. Kesäisen nurmikon, missä oli paljon kauniita kukkapeltoja, sekä paistava iloinen aurinko, jolle piirsin mustat aurinkolasit. Välillä on kausia, jolloin en keksi mitään luovaa piirtämisen aiheita. Silloin lähden talviseen metsä maisemaan kävelemään ja haen inspiraationi luonnonhelmasta, mitä heille on tarjota minulle. Jos sekään ei auta minua saamaan oivallisia inspiraatioita, pistän taidetarvikkeet sivuun ja keksin jotakin muuta luovempaa tekemistä. Haluaisin tulevaisuudessa kuvittaa lastenkirjoja, missä olisi aiheena suuria seikkailuja, ja huumoria, ja oivallisia tarinan rippeitä hauskuudesta.

Piirtämisen ohella harrastan muutakin, mm. Kirjoitan runoja, luen tietokirjoja, kuuntelen musiikkia. Olen vasta vaiheessa oleva taiteilija. En osaa esim. Piirtää ihmisiä, tai varjostaa eriasteisilla olevilla lyijykynillä. Mutta muistutan itseäni että ”Vielä tulee aika jolloin sen vaiheet opit ajan kanssa”. Olen saanut piirustuksistani enimmäkseen positiivista palautetta. Palautteet ovat minulle tärkeitä, sillä niiden avulla voin katsoa missä voisin kehittyä lisää. Perheeni on tukenut taideharrastustani, koko elämäni ajan. Olen kiitollinen heille kun he tukevat harrastusta joka merkitsee minulle erittäin paljon! Kiitos kun luit uusimman blogiartikkelini ”Elämäni taiteen parissa”

Henna-Riikka