Sinä olet arvokas!

Sinä olet arvokas!

”Jokainen ihminen on laulun arvoinen”, runoili Veikko Lavi aikoinaan. Se pitää paikkansa. Vaikka sinulla olisikin mielenterveyden ongelmia, niin olet hyvä ihminen juuri sellaisenaan eikä kukaan voi vaatia sinulta enempää. Oma kokemukseni on, että kun ihminen on sellaisessa ympäristössä jossa hänet hyväksytään kaikkine vikoineen ja puutteineen, niin hänen itsetuntonsa kohenee ja hän alkaa voimaan henkisesti paremmin. Klubitalo on juuri sellainen paikka.

Mielenterveysongelmiin liittyy usein ennakkoluuloja, häpeää ja jopa pelkojakin. Yhteiskunnassa hyväksytään fyysiset sairaudet paljon helpommin kuin mielenterveydelliset. Ongelmiin on saatavissa apua, älä jää yksin murehtimaan asioita! Mielenterveysongelmia ei kannata hävetä. Ei tietenkään kannata joka vastaantulijalle ja hyvänpäivän tutulle kertoa ongelmistaan, mutta ystäville ja omaisille voi kyllä kertoa niistä. Jos ystäväsi kaikkoavat luotasi kun kerrot niistä, niin he eivät ole oikeita ystäviäsi.

Itse olen kokenut Klubitalon mahtavaksi paikaksi. Olen saanut täältä uusia kavereita, mielekästä tekemistä ja itsetuntoni on kohentunut roimasti. Olen ollut Klubitalon kautta tuetussa työssä, siirtymätyössä ja työkokeilussa. Pääsinpä käymään syksyllä 2019 myös Oslossa Klubitaloverkoston maailmanseminaarissa. Suosittelen Klubitaloa lämpimästi!

Klubitalolla kävijä