Toiminta

Mitä täällä tehdään?

Suvimäen Klubitalo tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden osallistua toimintaan omien voimien mukaan. Klubitalolla tehdään talon tehtäviä yhdessä, jokainen omien kiinnostustensa mukaan. Mitään ei tarvitse osata etukäteen, vaan toimintaan voi tulla mukaan oppimaan uusia asioita. Jokaisella on myös mahdollisuus käyttää omia vahvuuksiaan ja osaamisiaan. Toiminta tukee kuntoutujien yleistä hyvinvointia sekä opintoihin ja työllistymiseen suuntaamista. Klubitalolta saa arkeen mielekästä ja monipuolista tekemistä sekä vertaistukea kolmessa yksikössä. Toiminta on jäsenille maksutonta, eikä jäsenyydelle ole aikarajaa.

Ravintoyksikkö

Kuva: Maria Kärkkäinen

Ravintoyksikössä valmistetaan yhdessä lounasta sekä omaan kahvioomme välipaloja. Lisäksi tehtävänä on erilaisia siistimiseen ja tilaisuuksien järjestämiseen liittyviä hommia. Jokainen voi valita tarjolla olevista tehtävistä itseään kiinnostavia, eikä keittiötaitoja tarvitse olla etukäteen.

Työ- ja opintoyksikkö

Kuva: Maria Kärkkäinen

Työ- ja opintoyksikkö vastaa Klubitalon työllistymiseen ja opiskeluun liittyvistä asioista. Yksikössä etsitään tietoa työhön ja opiskeluun liittyen, ja jaetaan sitä Klubitalon jäsenille eri tavoin koulutuksissa, infoissa, ryhmissä, Suvimäen Sanomissa ja esim. sosiaalisessa mediassa. Lisäksi Klubitalo tarjoaa jäsenilleen opintovalmennusta jäsenten toiveiden mukaan.

Viestinnän yksikkö

Kuva: Maria Kärkkäinen

Yksikön pääasiallinen tehtävä on viestiä jäsenille, taustayhdistykselle, muille Klubitaloille ja paikallisille yhteistyökumppaneille. Viestintää toteutetaan esimerkiksi jäsenlehden Suvimäen Sanomien, nettisivujen, mainosten ja ilmoitusten avulla. Viestinnän yksikölle kuuluvat myös talon hallinnolliset tehtävät kuten laskutukset ja laskujen maksut, kirjanpito sekä kävijätilastointi. Näiden tehtävien lisäksi yksikössä hoidetaan myös paljon muita toimistotehtäviä ja työskennellään erilaisten projektien parissa.

Historiaa

Klubitaloliike on lähtöisin Yhdysvalloista, missä sillä on jo yli 70-vuotinen historia. Suomeen klubitalomalli rantautui yli 20 vuotta sitten. Suomen ensimmäinen Klubitalo, Näsinkulman Klubitalo, perustettiin Tampereelle vuonna 1995 ja se on toiminnassa edelleen. Kesällä 2021 Suomessa oli jo 23 Klubitaloa, jotka muodostavat tiiviin verkoston, Suomen Klubitalot ry:n. Suvimäen Klubitalo on perustettu vuonna 1999 ja on ollut koko historiansa samassa paikassa. Toiminta on laajentunut ja monipuolistunut reilun parinkymmenen vuoden aikana.

Lue lisää Suomen Klubitalot ry:n sivustolta.

KUTU – Psykiatrisen Kuntoutuksen Tuki ry

Suvimäen Klubitalon taustayhdistys on Psykiatrisen Kuntoutuksen Tuki ry. Sen tehtävänä on ylläpitää ja kehittää Suvimäen Klubitalon sekä Kulttuuripaja Trombin toimintaa, joiden kautta konkretisoituvat samalla yhdistyksen tavoitteet mielenterveyskuntoutujien mielekkäästä arjesta sekä palvelujen asiakaslähtöisyydestä ja korkeasta laadusta. Yhdistyksen tehtävänä on kehittää sosiaalipsykiatrista kuntoutustyötä Jyvässeudulla. Yhdistyksen toiminta täydentää julkisia mielenterveyspalveluja silloin kun tarvitaan asiakaslähtöisiä, kokeilevia ja organisaatioiden rajojen yli toimivia, kokonaisvaltaista, kuntoutumista tukevia ratkaisuja.

Lue lisää Psykiatrisen Kuntoutuksen Tuki ry:n sivustolta.